Prosperative Public Forum

can't find any categories in auto blog

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

can't find any categories in auto blog
« on: January 07, 2012, 12:22:28 AM »
When I set up the autoblog feature I can't find any categories from the drop down menu?

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #1 on: January 07, 2012, 05:52:26 AM »
It means your blog is not properly returning the list of categories when the XMLRPC request was made. That often means a plugin you're using is interfering with XMLRPC.

Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #2 on: May 04, 2012, 08:01:11 PM »
I am having this same issue on 4 different sites.

I've disabled all plugins and such and still the same thing.

Could this be a Thesis issue?

Offline andrewwilson

  • *****
  • 1499
  • catching the zeitgeist since 2005
    • View Profile
    • We Build Money Making Websites
  • Skype: andrew.wilson41
Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #3 on: May 04, 2012, 08:18:47 PM »
Turn off the Theme and use the default theme. That'll tell you the answer.

Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #4 on: May 04, 2012, 08:27:28 PM »
Nope that didn't do it.

Offline andrewwilson

  • *****
  • 1499
  • catching the zeitgeist since 2005
    • View Profile
    • We Build Money Making Websites
  • Skype: andrew.wilson41
Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #5 on: May 04, 2012, 08:42:19 PM »
Did it work before but now it doesn't?

Have you got remote publishing enabled? dashboard/settings/Remote  Publishing/ XML-RPC (checked) ?

Is your host a little slow (are you seeing posting errors in AB when either autoposting or manual posting froma created article?) Slow hosts lead to all sorts of odd errors with AB and other tools that use XML-RPC or other tools that use server resources.

If your responses are Yes, Yes, No then you need to contact support.

Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #6 on: May 05, 2012, 03:01:01 PM »
This is the first time I've tried to use Article Builder for auto posting.

Yes, Yes No

Are you talking my host support of AB support?


Offline andrewwilson

  • *****
  • 1499
  • catching the zeitgeist since 2005
    • View Profile
    • We Build Money Making Websites
  • Skype: andrew.wilson41
Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #7 on: May 05, 2012, 03:47:15 PM »
Depends how user friendly your host support is. ;) They can often have an input into why our toys do not work right.
Thing is, we know AB, in general, works. I have installed AB posting onto loads of sites on loads of hosts and not seen this issue.
However, if you check with AB after the weekend they may have seen similar issues, but at least everyone knows that you seem to have all the bits set up right.

Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #8 on: May 07, 2012, 11:46:29 AM »
The issues appears to be password related.

One of the characters in my password apparently caused this issue.

At first I thought it was the password length but after ruling that out it looks like either : or "was causing this.

Thought you might want to know.

Offline andrewwilson

  • *****
  • 1499
  • catching the zeitgeist since 2005
    • View Profile
    • We Build Money Making Websites
  • Skype: andrew.wilson41
Re: can't find any categories in auto blog
« Reply #9 on: May 07, 2012, 11:58:01 AM »
Kewl, thanks. I will keep an eye open for this because I have started using non alpha numeric characters in WP passwords.