Prosperative Public Forum

unable to create video

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

unable to create video
« on: February 20, 2018, 07:21:56 AM »
I'm unable to create videos. I created a video from the wizard consisting only of texts, then modified the texts, then cloned the video. At this point both the original and the cloned one got corrupted. Here's what I have now (note that all the slides were with texts):
https://instantvideowizard.com/?action=videos_new&pid=3643&id=11412#videos_slides
And this:
https://instantvideowizard.com/?action=videos_new&pid=3643&id=11407#videos_slides

Everything worked fine before, recently I encounter multiple problems and error massages.

Please help.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #1 on: February 20, 2018, 08:00:47 AM »
Where are you located geographically? I installed a better firewall last night and it may be causing you trouble depending on what country you're in.

Re: unable to create video
« Reply #2 on: February 20, 2018, 08:31:58 AM »
I'm in FL, USA

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #3 on: February 20, 2018, 09:12:04 AM »
When did you create the videos? What day and time? I had to restart the web server late last night after making a few changes to the system and that might have played a roll in it.

Re: unable to create video
« Reply #4 on: February 20, 2018, 10:13:13 AM »
I worked on it yesterday in the afternoon and today.
I'm trying now to work on Chrome rather than Firefox, I'll see if that makes any difference.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #5 on: February 20, 2018, 10:27:45 AM »
Ok. Let me know if you still have issues. I haven't seen any server issues or anything on my side but I'll investigate if you can provide specifics should it happen again.

Re: unable to create video
« Reply #6 on: February 20, 2018, 10:32:41 AM »
Same issues. I've just created a video from the wizard, just texts, no images, modified text on some slides (got several error messages but the modified text came OK). Went out. When trying to access the video again, it got corrupted.  see this:
https://instantvideowizard.com/?action=videos_new&pid=3643&id=11427#videos_slides

What should I do? is it just me or does it happen to others too?

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #7 on: February 20, 2018, 11:45:24 AM »
I'll take a look at the text you're using and see if I can figure out what's up.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #8 on: February 20, 2018, 11:48:46 AM »
Looks like you deleted that video so I can't look at the script you were using.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #9 on: February 20, 2018, 11:52:28 AM »
Can you give me the script text you used and all of the options you chose in the Wizard?

Re: unable to create video
« Reply #10 on: February 20, 2018, 12:03:07 PM »
Something has been changed for the better. The rendering is now faster and smoother. Also the text layouts samples now look smaller, so may be it just now got updated.

I'll let you know if the issues still exist.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #11 on: February 20, 2018, 12:03:46 PM »
Yes I pushed a significant update this morning that greatly improves a number of underlying systems and performance etc.

Re: unable to create video
« Reply #12 on: February 21, 2018, 07:04:56 AM »
Yesterday in the afternoon everything was fast and smooth. This morning again rendering takes ages and it got stuck frequently.

When a I tried to load an image from my computer into the video it got stuck rendering showing 100% for a long time. Than I quite the webpage and came back into IVW just to find out that the whole video was erased, loosing all my work.

Offline Jonathan Leger

  • *****
  • 8863
  • Here's to your success!
    • View Profile
    • Jonathan Leger's Blog
Re: unable to create video
« Reply #13 on: February 21, 2018, 07:08:55 AM »
Is there any way you can create a screen share of what you're doing? I haven't been able to reproduce this issue.

A few questions that would help:

1. What time of the morning were you creating the video? That will help me looking at server logs etc.

2. How many slides are you adding into these videos? Just a few or hundreds etc?

3. Can you provide a URL to the image you tried to add to the slide that never rendered?

Thanks.

Jon
« Last Edit: February 21, 2018, 07:11:36 AM by Jonathan Leger »

Re: unable to create video
« Reply #14 on: February 21, 2018, 07:14:57 AM »
You can see it here, right now it got stuck on a simple thing of changing the position of the text on the slide:
https://instantvideowizard.com/?action=videos_new&pid=3643&id=11490&width=1280&height=720#undefined,videos_slide_layouts,videos_slides_edit,1